Aktualizované: Mimoriadna situácia

4181

Najnovšie: 

Keďže som odstrihnutý na facebooku, kam sa vy ešte dostanete (na môj profil a na profil Magnificat Slovakia), ale ja už nie, kde mi „naparili“ porušenie kódexu, akože vraj napádam iné náboženstvá a etnické skupiny, mám možnosť vstupovať už len na youtube a svoju stránku, pokiaľ existuje.  Pridávam sem teda pondeľňajšie stretnutie s kandidátom na bratislavského župana Ľubomíra Huďa, ktorého podporuje strana Kotleba -LSNS. Odporúčam ho aj osobne, nakoľko sa poznáme 25 rokov a za môjho pôsobenia v Slovenskom denníku tam bol vedúcim zahraničného oddelenia.   Anton Selecký

 

 

Poľsko a Francúzsko sa sporia o kríž na pápežovej soche

Varšava, 29.10.2017 (KAP/KNA) 021 328 – Odstránenie kríža z pamätníka sv. Jána Pavla II. (1978-2005), ktoré nariadila francúzska justícia, vyvolalo politický spor medzi Varšavou a Parížom.  Poľská premiérka Beata Szydlová chce pamätník svojho krajana „zachrániť od cenzúry“ a z francúzskeho Ploermelu v severozápadnom Francúzsku ho previezť do Poľska.
„Diktát politickej korektnosti – štátnej laicity – vytvára priestor pre hodnoty, ktoré sú našej kultúre cudzie a vedú k terorizovaniu každodenného života Európanov. Náš veľký Poliak a veľký Európan je symbolom kresťanstva a zjednotenej Európy,“ vyhlásila pre poľskú agentúru PAP.

Najvyšší francúzsky súd v stredu v Paríži rozhodol, že viac ako meter vysoký kríž na oblúku nad sochou pápeža sa musí do šiestich mesiacov odstrániť.  Kríž vraj porušuje zákon o oddelení cirkvi od štátu a náboženské symboly sú na verejnosti zakázané. Proti pamätníku podal žalobu Zväz voľnomyšlienkárov. Prípad vyvolal vo Francúzsku aj v Poľsku veľký rozruch.
Vcelku 7,50 metrov vysoký pamätník postavili v r. 2006 na námestí v obci s 10 000 obyvateľmi. Moskovský sochár Surab Zereteli, prezident Ruskej akadémie umenia, ho daroval obci po tom, čo Ján Pavol II. v r. 1996 navštívil susedné pútnické miesto Sainte-Anne-d’Auray. …   (zg)

Moslim kňazovi:  ‚Ty neveriaci, ty sviňa!‘ 

Werl, 30.10.2017 (kath.net) 021 331 – Farské správy nemeckého katolíckeho prepošstva Werl v Arcibiskupstve Paderborn z 22.10. uvádzajú:

Jeden z našich kňazov napísal o svojom zážitku vo Werl z októbra 2017:

„Postavil som sa v sobotu popoludní po nákupe k pokladni v Lidli vo Werli, aby som zaplatil. Mal som na sebe bežný kňazský každodenný odev.
Supermarket bol dosť plný a boli otvorené všetky pokladne. Predo mnou boli ešte traja zákazníci a za mnou ďalší zákazník. Priamo predo mnou bola dáma, zrejme (?) s dlhým béžovým kabátom a tmavohnedou šatkou.

Práve vkladala tovar na pás. Zrazu prišiel k nej (očividne) manžel. Keď ma zbadal, začal mi nadávať vo svojom materinskom jazyku. Že to boli nadávky bolo jednoznačné!
Nijako som na to nereagoval. Potom však muž schytil môj nákupný kočík a trepal s ním a strkal ho sem a tam a ďalej nadával.
Na to som sa cítil vyzvaný reagovať a povedal som tomu pánovi normálnym zdvorilým tónom, že môže pokojne hovoriť so mnou nemecky. Lebo tomu jazyku iste rozumiem. Tak rovno prepol a začal nadávať: „Ty neveriaci!“ – „Ty sviňa!“ – Okamžite som bez komentára vytočil číslo polície, ktorá sa však nepovažovala za kompetentnú! Z okolostojacich nikto k tomu nič nepovedal!“ 

Aj noviny „Rundblick Unna“ o prípade napísali a komentovali, že  „prinajmenšom jeden z vyslovených výrazov – ‚ty sviňa‘ – je jednoznačne urážkou a tým je to trestné. „Táto urážka sa trestá pokutou vyše 450 eur.“
Noviny tiež pripomínajú, že kresťanské cirkvi v pútnickom meste Werl „pestujú s islamským spoločenstvom úzke a srdečné kontakty“.  (zg)

Čo sa to deje? Kotleba je podľa stávkovej kancelárie favoritom volieb,

27.10.2017, parlamentnelisty.sk, Výsledky prieskumov kandidátov ĽS NS sú veľmi skreslené, priznáva politický analytik Ján Baránek.
V BBSK bol ešte nedávno kurz Lunter 1.37 a Kotleba 2.35, v piatok 27.10. dali zhodne 1.75, a dnes 30.10. je už Kotleba 1.7 a Lunter 1.8, asi pozerali nedávnu TV-diskusiu k voľbám a určite veria tomu prieskumu zverejnenému na TA3 Lunter 50 vs Kotleba 20 🙂

 

Zvrat pred voľbami – Banskobystrický kraj môže a ide čerpať eurofondy. Médiá mlčia!, 27.10.2017, naseslovensko.netV roku 2015 zastavila vláda Banskobystrickému samosprávnemu kraju možnosť čerpať eurofondy. Bola to pomsta SMERu za to, že sme ich odmietli rozkrádať a že sme projekt na rekonštrukciu 20-tich kilometrov ciest nedali firme, ktorú vysúťažilo bývalé SMERácke vedenie kraja za 6 miliónov eur, ale že sme toto verejné obstarávanie transparentne zopakovali a vysúťažili o 1,5 milióna eur lacnejšiu firmu. Viac o politickej pomste Roberta Fica voči Banskobystrickému samosprávnemu kraju sa dočítate tu.

Blokovanie facebooku a stránok

Dňa 29. októbra 2017, 7:40, Marián Tkáč <marian@tkac.sk> napísal(-a):

Vážení priatelia, videoreportáž Pocta Moysesovi v Žiari je podľa informácie na youtube „blokované na celom svete!“ Pravdu o slovenských velikánoch budeme teda môcť prezentovať len veľmi zložito. Ale pokúsime sa o to.

Marián Tkáč, predseda Matice slovenskej

* * *

Dňa 30. októbra 2017, 9:28, Anton Selecký <magnificatslovakia@gmail.com> napísal(-a):

Pán predseda, začína to byť husté. My sa od včera nemôžme prihlásiť na náš facebook.

Verní sebe, svorne napred!

s úctou Anton Selecký

* * *

Ani ja nemám už niekoľko dní prístup na FB… S úctou Marián Tkáč

Milí priatelia, opäť sme „odstrihnutí“ od facebooku, (nedá sa nám prihlásiť) ako ani na môj osobný profil. Ide zrejme o zásah zvonku, s úmyslom facebook vymazať. Facebook je ale vám dostupný (dúfam).  Kým sa nám to nepodarí dať do poriadku, navštevujte facebook ďalej, resp. youtube – účet Anton Selecký, a Gloria TV  – nick Coburg.

Keďže naďalej predplatiteľom sa nám nedá posielať  M ROSU hromadne, stiahnite si ju tu:

MRosa 11_2017

Vyzerá to, že pôjde do tuhého, tak vám odporúčame len jedno: