AKTUALIZOVANÉ: OROL TV – Zo zákulisia prípravy vojnovej apokalypsy – Východná Cirkev v chaose

373

Monitoring: E-mailová korešpondencia Vitalija Klička –  Naši americkí priatelia sľúbili návštevu…

Kličko3Skupina zvaná Anonymous Ukraine tvrdí, že se nabourala do emailového účtu Vitalije Klička a odhalila, že je placený litevskou vládou. Ve čtyřech zveřejněných emailech se Kličko baví s poradcem litevského prezidenta Larynasem Jonaviciusem o destabilizaci, financích a plánech do budoucna.

Co se týče Anonymous, tak tato skupina je často využívaná zpravodajskými agenturami Západních států, takže pokud jsou opravdu tyto emaily autentické, tak se zde díváme na únik podobný nahrávkám rozhovoruVictorie Nulandové s americkým velvyslancem na Ukrajině Geoffreyem Pyattem.

 <iframe src=“http://www.ta3.com/embed/1159A924-50B5-4C9E-A881-C947ED6D27D1.html“ width=“590″ height=“330″ frameborder=“0″ scrolling=“no“></iframe>

Poděkování z Kyjeva

Drahý pane Jonavisiusi, 

píšu vám poděkování za vaši pomoc. Setkání s paní Grauziniene bylo velice produktivní. Vyměnili jsme si názory o současných událostech a mluvili o našich plánech do budoucna. Paní Grauziniene pronesla důležité návrhy ohledně mé budoucnosti. Potřebuji si je promyslet, vaše podmínky ale hodlám přijmout.

Zvláštní poděkování patří všem litevským přátelům za finanční pomoc. Dnes můj asistent navštívil vaši ambasádu, kde se setkal s konzulem. Mluvili o financích a plánech pro budoucí spolupráci. Můj asistent také Valentině poskytl detaily o mém bankovním účtu v Německu.  Těším se na náš budoucí úspěšný pracovní vztah.

S pozdravem,     Vitalij

—————————————–

kličko6.Bez předmětu

Laurynasi,  po naší telefonní konverzaci si myslím, že by bylo důležité naplánovat návštěvu některých vysoce postavených činitelů EU. Majdan potřebuje neustálou podporu. Bylo by vhodné pozvat někoho z Berlína. Mám tam pár vysoce postavených přátel, jenže z nějakého důvodu váhají.

Naši američtí přátelé slíbili návštěvu během následujících dnů, možná uvidíme Nulandovou nebo někoho dalšího z Kongresu.

Dále chci vyjádřit další obavu, že Janukovyč se drží dole. Vypadá to podezřele. Co plánuje? Ocenili bychom ohledně této věci více informací. 

Váš,    Vitalij

http://wertyzreport.com/2014/02/22/klicko-odhalen-ukrajinsti-anonymous-tvrdi-ze-se-nabourali-do-jeho-emailu/

AKO USA, NATO A EÚ POSTUPUJÚ V GLOBALIZÁCII CEZ UKRAJINU

Neverte médiám, alebo – skutočnosti kyjevského „Majdanu“

Slobodomurárska pyramída na „Majdane“ v Kyjeve

9 zednářská pyramida majdanovců

 

Prezidentský „kandidát“ Kiska: Neviem, nepoznám, v živote som nepočul! Nos medzi očami: čo to je? (O scientológoch) Takmer vzorové zatĺkanie  svojich sponzorov sektárskeho kandidáta. 

Cyril I. za integritu Ukrajiny – Ševčuk: Cirkev bude stáť pri armáde

Moskva-Istanbul-Kyjev, 2.3.2014 (kath.net/KAP) 016 806 – Zatiaľ čo ruský prezident Vladimír Putin de facto odrezáva polostrov Krym, ruský pravoslávny patriarcha Cyril I. sa v pondelok jasne vyslovil za teritoriálnu integritu Ukrajiny. Ukrajina je krajina, ktorá je mu „zvlášť drahá v srdci“, ako uviedol Cyril podľa ruskej agentúry „Interfax“ a varoval:

„No existencia Ukrajiny ako integrálneho štátu je v nebezpečenstve. Tento politický konflikt chce roztrhať aj ľudí rovnakej viery. Politické sily nie sú očividne schopné riešiť konflikty nenásilným spôsobom. Cirkev však nebude straniť ani jednej strane.“

Patriarcha sa takto vyjadril vo výzve metropolitovi Onufrimu, komisárskej hlave Ukrajinskej cirkvi Moskovského patriarchátu. Cyril potom vyzval za modlitbu za Ukrajinu. Zdôraznil, že urobí všetko pre to, aby mocnárov v Moskve a Kyjeve presvedčil, aby sa vyhli obetiam z radov civilného obyvateľstva.

Ako hlásila „Interfax“ ďalej, moskovský patriarcha sa okrem toho  v telefonáte s dočasným ukrajinským prezidentom Alexandrom Turčinovom intenzívne zasadzoval za ruskú menšinu v susednej krajine. Patriarcha zdôraznil, že treba urobiť všetko pre to, aby sa vylúčilo násilie a každá etnická a náboženská diskriminácia.

Ruská pravoslávna cirkev považuje svoje dva kláštory na Ukrajine za ohrozované extrémistami.

Turčinov, ktorý je evanjelický baptista, je členom Vlasteneckej strany bývalej premiérky Júlie Timošenkovej. Od predposlednej soboty je predsedom ukrajinského parlamentu. Do funkcie ho povolali v nedeľu pred týždňom až do zvolenia novej hlavy štátu koncom mája.

Podľa pozorovateľov ovládne teraz téma Ukrajina okrem situácie v Sýrii aj nadchádzajúci pravoslávny summit v Istanbule. Na summit v sídle Ekumenického patriarchátu vo Phanare pozýva čestná hlava pravoslávia Bartolomej I. z Konštantínopolu. Zhromaždenie patriarchov, na ktoré pricestuje aj Cyril I., sa začne vo štvrtok.

V prípade konfliktu cirkev podporí ukrajinskú armádu

Ukrajinský gréckokatolícky veľarcibiskup Svjatoslav Ševčuk cez víkend vzbudil rozruch vyhlásením, že v prípade vojenského konfliktu s Ruskom bude jeho cirkev plne podporovať ukrajinskú armádu.

Celý svet je na strane Ukrajiny, pretože spoznal, že Rusko je agresorom,“ povedal Ševčuk podľa tlačovej agentúry RISU (Religious Information Service of the Ukraine) a vyhlásil:

„Gréckokatolícka cirkev stála v ostatných troch mesiacoch neustále po boku národa a pri národe aj zostane. A keď dôjde k tomu, čo nech Boh uchová, že budeme musieť byť na bojisku s našimi vojakmi, tak sme pripravení armádu pastoračne podporovať.“ –zg-

http://www.nekorektni-tv.cz/?p=1475

Nacista na Ukrajině zbil prokurátora. Podle ruských médií je to údajný vrah ruských vojáků z války v Čečensku

3. Březen 2014 | 10:02 Videa

Autor: -sla-

S každou revolucí přichází účtování – státní žalobci jsou v lepším případě žalováni. Na každého dojde, pomsta musí být sladká. Přinášíme vám video, které popisuje „inspekci“ majdanských revolucionářů na Státním zastupitelství města Rovno. Tentokrát z toho státní zástupce vyšel jen s pohlavkem. Vivat EU! A kdo byl tím útočníkem? Nacista, terorista a podporovatel čečenského separatistického terorismu Alexander Muzičko. V Čečensku měl údajně vraždit ruské vojáky. Video dokumentuje jak samotné napadení prokurátora, kterého prvně chytil za kravatu a pak jej bil po hlavě, ale i situaci kdy je s dalšími teroristy nebo jak hajluje.

http://www.nekorektni-tv.cz/?p=14752

 Cirkvi proti ruskej armáde na Ukrajine

Kyjev, 2.3.2014 (kath.net/ KNA) 016 805 – Ukrajinskí náboženskí predstavitelia protestovali proti ruskej vojenskej intervencii vo svojej krajine. V ich výzve uverejnenej v nedeľu sa uvádza:

Vyzývame ruskú vládu, aby dostala rozum, zastavila agresiu proti Ukrajine a okamžite stiahla všetky ruské oddiely z ukrajinskej pôdy. Ruské vedenie je pred Bohom zodpovedné za všetky už nikdy nenapraviteľné dôsledky.“

Výzvu podpísal pravoslávny kyjevský patriarcha Filaret, gréckokatolícky kyjevský veľarcibiskup Svjatoslav Ševčuk, ukrajinský vrchný rabín Jaakov Bleich  ako aj najvyšší predstavitelia piatich protestantských cirkví.

Žiadajú tiež USA, EÚ a OSN, aby „zastavili zahraničnú inváziu a brutálne miešanie sa do našich vnútorných záležitostí“.

Cirkevní predstavitelia zdôrazňujú, že ruský jazyk, kultúra a cirkev sa na Ukrajine neutláča.

Dosvedčujeme, že celé úsilie ruskej propagandy prezentovať všetky udalosti na Ukrajine ako fašistický prevrat a víťazstvo extrémistov absolútne nezodpovedá skutočnosti,“ uvádza sa vo vyhlásení. …

 Výzva moskovskému patriarchovi

Moskve podliehajúca Ukrajinská pravoslávna cirkev vyzvala ruského pravoslávneho patriarchu Cyrila I., aby pozdvihol svoj hlas proti vojenskej intervencii na Ukrajine.

Ak ruské oddiely vpochodujú na Ukrajinu, mohlo by dôjsť ku konfrontácii medzi Ukrajincami a Rusmi s „katastrofálnymi následkami“, napísala komisárska hlava Ukrajinskej pravoslávnej cirkvi, metropolita Onufri, Cyrilovi I. Patriarcha sa má vysloviť za to, aby bola zachovaná „teritoriálna integrita ukrajinského štátu“. Cirkev uverejnila tento list v sobotu večer. –zg-

 Cirkvi na Kryme: Polostrov má zostať Ukrajine

Aj Ruská pravoslávna cirkev v Moskve hľadí na separatistov kriticky.

 Simferopol, 1.3.2014 (kath.net/ KNA) 016 804 –

Náboženské spoločenstvá na polostrove Krym sa v spoločnom vyhlásení postavili proti rozkolu na Ukrajine: „Územná celistvosť štátu musí byť zachovaná,“ uvádza sa vo vyhlásení Medzináboženskej rady Krymu uverejnenom 28. februára. V ňom sa všetci zúčastnení vyzývajú k rozvahe a k pokojnému riešeniu súčasnej krízy.

„Treba urobiť všetko pre to, aby sa zabránilo občianskej vojne,“ uvádza sa vo vyhlásení. „V minulosti sa rozumnými kompromismi podarilo aj ťažké otázky zmierlivo vyriešiť.“ Luteránsky farár zo Simferopolu, Markus Göring, pre katolícku agentúru KNA povedal, že je pozoruhodné, že aj pravoslávna cirkev Moskovského patriarchátu hľadí na separatistov kriticky. Členmi Medzináboženskej rady sú zástupcovia cirkví, moslimov aj židov. –zg-

 Rusko odsudzuje útoky na cirkev na Ukrajine

Moskva/Kyjev, 1.3.2014 (kath.net/ KNA) 016 803 – Ruské ministerstvo zahraničných vecí protestovalo proti konaniu pravoslávnej cirkvi na Ukrajine podliehajúcej Moskovskému patriarchátu. Kyjev musí skončiť so „znesväcovaním pravoslávnych kostolov“ a miešaním sa do cirkevných záležitostí, uvádza sa vo vyhlásení z 27. februára. Hovorca ministerstva už predtým vyhlásil, že „extrémisti“  sa pokúšali násilím vtrhnúť do kyjevského Jaskynného kláštora a aj do takisto významného Kláštora nanebovstúpenia Pána v západoukrajinskom Počajeve.

Oba kláštory vyjadrili obavy z napätej situácie. Podľa ukrajinských médií boli pred nimi menšie potýčky, no neboli zranení. Rad významných ukrajinských spisovateľov vyzval parlament v Kyjeve, aby oba kláštory odovzdali od Moskvy odlúčenému Kyjevskému patriarchátu. „Moskovský patriarchát, do ktorého oba kláštory doteraz patrili, nie je na rozdiel od Kyjevského patriarchátu nijakým patriarchátom ukrajinského národa,“ uvádzalo sa v odôvodnení.

Na Ukrajine je pravoslávna cirkev Kyjevského aj Moskovského patriarchátu s asi rovnakým počtom členov. Pri získaní nezávislosti v r. 1991 sa veľká časť pravoslávnej cirkvi oddelila od Moskovského patriarchátu a založila Kyjevský patriarchát. Tým sa mal potlačiť vplyv Moskvy. Obe cirkvi sa nedávno dohodli, že povedú rozhovory o možnom zlúčení.

Aj pravoslávny moskovský patriarcha Cyril I. nedávno nové ukrajinské vedenie varoval, aby sa nemiešalo do cirkevných záležitostí a povedal: „Náboženské záležitosti nemožno riešiť násilím.“ Súčasne sa vyslovil za to, aby zjednotená pravoslávna cirkev na Ukrajine podliehala Moskve. –zg-

KrálsBelgický kráľ podpísal zákon o eutanázii pre deti a mladistvých

Eutanázia sa môže uskutočniť na žiadosť samých smrteľne chorých detí a po súhlase ich rodičov.

Vo štvrtok 13. februára prijali belgickí zákonodarcovia zákon povoľujúci eutanáziu neplnoletých v pomere 86:44. Následne budú môcť lekári vykonávať eutanáziu u nevyliečiteľne chorých detí a mladistvých vo veku menej ako 18 rokov. Podmienkou bolo aj podpísanie zákona kráľom Filipom. Kráľ Filip podpísal zákon, čím nadobudol právoplatnosť. Informáciu dnes priniesol internetový portál Itar-Tass.

http://www.hlavnespravy.sk/belgicky-kral-podpisal-zakon-o-eutanazii-pre-deti-a-mladistvych/226861

Scénář převratu na Ukrajině jako kopie předešlých: Občanská válka v horké fázi. V Kyjevě bojují oddíly vycvičené NATO

Autor: Václav Danda | Publikováno: 1.3.2014 | Rubrika: VE SVĚTĚ

Právě když v pozdních nočních hodinách získala důvěru poslanecké sněmovny protektorátní vláda Andreje „Bureše“ Babiše, současně se naplno rozhořela občanská válka na Ukrajině. Bylo jasné, že elity Nového světového řádu, stojící za politickou reprezentací Evropské unie a Spojených států, nemohou připustit, aby se situace uklidnila a z ulic se přenesla za jednací stůl.

Provokace v Soči i na Majdanu

Zinscenované a řízené provokace „opozičních sil“, produkované z peněz rockefellerovských a sorosovských nadací v posledních dnech a týdnech pozvolna umíraly na úbytě. „Majitelé klíčů“ proto museli přivést konflikt do další fáze. V této strategické geopolitické hře totiž vůbec nejde jen o Ukrajinu. To, co se začalo včera odehrávat v Kyjevě, nelze nevidět například v souvislosti s úspěšně probíhající olympiádou v Soči. Vzpomeňme na letní olympiádu v Číně, které se tytéž síly pokusily využít k zastření gruzínského útoku na Jižní Osetii a Abcházii – a obvinily z toho Rusko. Šlo ale o nesmysl tak zjevný, že nakonec i „nezávislá komise“ EU musela konstatovat, že konflikt rozpoutala Gruzie, podporovaná členskými státy NATO.

http://freeglobe.parlamentnilisty.cz/Articles/3769-scenar-prevratu-na-ukrajine-jako-kopie-predeslych-obcanska-valka-v-horke-fazi-v-kyjeve-bojuji-oddily-vycvicene-nato-prinasime-unikatni-fotograficke-dokumenty-a-videa.aspx

_____________________________________________________________________

Tutková: Sexuológovia podvodom a klamstvom chceli presvedčiť vedenie škôl, aby poslali žiakov na ich prednášku

Bratislava 4. marca (HSP/Foto:HSP)

tutkovaV súvislosti s kauzou sexuológov Uzla a Caisovej, ktorí základným a stredným školám ponúkali svoje prednášky u ktorých sa zaštiťovali podporou Ministerstva školstva, ktorú nikdy nedostali, sme oslovili riaditeľku Centra pre bioetickú reformu (CBR) pani Janu Tutkovú, ktorá nám poskytla rozhovor.

Dostali ste sa nedávno do sporu so sexuológmi, ktorí ponúkajú svoje prednášky stredným a základným školám. Ako to začalo?

Istý pedagóg mi preposlal email o tejto ponuke. Obaja sexuológovia sú notoricky známi svojimi kontroverznými vyhláseniami. Preto sa mi nezdalo, že by mohli dostať „podporu MŠ SR“, ako uvádzali na svojich propagačných materiáloch. Priam to naznačovalo, že majú finančnú podporu. Napísala som MŠ SR, aby potvrdilo, o akú podporu ide alebo sa naopak dištancovalo od tejto aktivity, ak nedostala jeho podporu. MŠ SR do dvoch dní vydalo tlačovú správu, že títo „odborníci“  nikdy o podporu ani nežiadali a zastrešujú sa „podporu MŠ SR“ neoprávnene.

http://www.hlavnespravy.sk/tutkova-sexuologovia-podvodom-a-klamstvom-chceli-presvedcit-vedenie-skol-aby-poslali-ziakov-na-ich-prednasku/227272

Hlina: Kniha o LGBT pre stredné školy – moje dcéry sa vyučovacieho procesu v tejto časti vyučovania nezúčastnia

Bratislava 13. augusta (TASR/HSP/Foto:TASR)  – Alojz HLINA  (/na obr.)

KINO:  Oktober baby

hlina Nežijú v skleníku, ale nepotrebujú si o tejto problematike naštudovať 100 strán

Moje dve dcéry nastupujú v septembri do I. ročníka gymnázia. Tešia sa. Aj my s manželkou sa tešíme, že prídu do nového, tvorivého prostredia.

V súvislosti s publikovanou informáciou, že Ministerstvo zahraničných vecí SR podporilo vydanie knihy, ktorá približuje problematiku LGBT študentom stredných škôl mi dovoľte uviesť nasledovné: Moje dcéry nežijú v skleníku a sú o tejto problematike informované. Vyjadrujem moje rodičovské presvedčenie, že sú informované dostatočne. Nezdieľam názor, že na oboznámenie s problematikou je potrebné naštudovať si knihu v rozsahu 100 strán.

http://www.hlavnespravy.sk/oznamenie-a-hlina-kniha-o-lgbt-pre-stredne-skoly/128776